Sanoudun näistä puuhista irti ennen kuin saan jonkun kunnon masiinan jolla näitä taikinoita pyörittelee. Kaikki meni hyvin siihen asti kunnes piti lisätä taatelit taikinaan. Eihän mun äidiltä peritty leikkurimasiina nyt niitä enää jaksannu pyörittää. Liian tahmeeta touhuu.
Meinas lähtee järki päästä kun yritin tahmaista taikinaa siirtää tuosta leikkurista kulhoon. Meinasin että jatkampas sitten sauvasekoittimella, mutta eihän sekään rakkine jaksanu sitte muuta kun vähän ujeltaa. Ja blenderi se se vasta ois tyhjää sutinutki. Jotenkin raivolla sain sitte kuitenkin sen pohjan tehtyä.
TÄYTE:
1/2 banaani
2dl liotettuja cashewpähkinöitä
3 rkl hunajaa
1/2 dl raakakaakaojauhetta
1 appelsiinin raastettu kuori
2tl piparkakkumaustetta
1/2tl aitoa vaniljaa
ripaus meri/himalajansuolaa
Pese ja raasta appelsiinin kuori. Kaada vesi pois liotetuista cashewpähkinöistä. Ja sitten vaan kaikki kamat yhteen ja sekasin. Tarkista maku ja sitten on valmista. Kaada täyte pohjan päälle.
Kakku kannattaa tehdä pieneen vuokaan. Mun vuoka oli halkaisijaltaan 17cm ja se on vähän liian iso ja siksi täyteosuus jäi matalaksi, tai sitten tee täyte kaksinkertaisena.
Meillä kakku oottelee nyt pakkasessa aattoa ja nappaan sen sieltä sulamaan ennen tarjoilua. Jos teet kakun lähellä tarjoilua se säilyy jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti