12/21/2014

RAAKAKAKKU KAAOS

Niin raakakakkua mun piti tehdä mutta tällästä sain aikaan, kaunista eikö?


keittiön kaaos



Sanoudun näistä puuhista irti ennen kuin saan jonkun kunnon masiinan jolla näitä taikinoita pyörittelee. Kaikki meni hyvin siihen asti kunnes piti lisätä taatelit taikinaan. Eihän mun äidiltä peritty leikkurimasiina nyt niitä enää jaksannu pyörittää. Liian tahmeeta touhuu.

Meinas lähtee järki päästä kun yritin tahmaista taikinaa siirtää tuosta leikkurista kulhoon. Meinasin että jatkampas sitten sauvasekoittimella, mutta eihän sekään rakkine jaksanu sitte muuta kun vähän ujeltaa. Ja blenderi se se vasta ois tyhjää sutinutki. Jotenkin raivolla sain sitte kuitenkin sen pohjan tehtyä.



raakakakun leivontaraakakakku pohja


Siinä komeilee sekä itse leikkurimasiina, että valmis pohja. 
Nyt tämän leipomaan houkuttelevan alustamisen jälkeen laitan teille sitte ohjetta. Kiinnostaa varmaan kun kilo sitä itseään alkaa tätä tekemään. Tai no ei siinä mitään hankalaa ole jos on joku vehje jolla taikinan pyöräytät. Tässä nyt kuitenkin ohjetta, olkaahan hyvä.

RAAKASUKLAAKAKKU twistattuna joulumauilla

POHJA:

3dl pähkinäsekoitusta
1dl raakakaakaojauhetta
ripaus meri/himalajansuolaa
2tl kanelia
2tl piparkakkumaustetta
2rkl lämmintä vettä
1rkl kookospalmusiirappia (tai muuta makeuttajaa)
200g kivettömiä taateleita (tuoreet on paras vaihtis)

Laita täytteen cashewpähkinät likoamaan. Liota niitä vähintään puolituntia. Pohjan ähellyksessa se hurahtaa helposti.
Jauha pohjan pähkinät hienoksi, sekoita joukkoon mausteet, makeuttaja ja vesi. Lisää taatelit yksitellen tai muutama kerrallaan. Pohja on valmis kun pystyt pyörittämään pallon taikinasta. Tai jotain sen tapaista. Laita pohja pakkaseen jähmettymään.

TÄYTE:

2-3 kypsää avokadoa
1/2 banaani
2dl liotettuja cashewpähkinöitä
3 rkl hunajaa
1/2 dl raakakaakaojauhetta
1 appelsiinin raastettu kuori
2tl piparkakkumaustetta
1/2tl aitoa vaniljaa
ripaus meri/himalajansuolaa

Pese ja raasta appelsiinin kuori. Kaada vesi pois liotetuista cashewpähkinöistä. Ja sitten vaan kaikki kamat yhteen ja sekasin. Tarkista maku ja sitten on valmista. Kaada täyte pohjan päälle.

Kakku kannattaa tehdä pieneen vuokaan. Mun vuoka oli halkaisijaltaan 17cm ja se on vähän liian iso ja siksi täyteosuus jäi matalaksi, tai sitten tee täyte kaksinkertaisena.

Meillä kakku oottelee nyt pakkasessa aattoa ja nappaan sen sieltä sulamaan ennen tarjoilua. Jos teet kakun lähellä tarjoilua se säilyy jääkaapissa.



raakakakku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti