1/24/2015

SÖPÖ GLUTEENITON BANAANILEIPÄ

Tässä just pari päivää sitte toinen äiti tokasi, ettei hänelle tulis koskaan mieleen ruveta vaan leipomaan. Toisin kuin mulla. Saatan hetken mielijohteesta ruveta leipomaan millä hetkellä hyvänsä. Tykkään leipomisesta, se on kuin terapiaa. Saa luoda käsillä ja sitten vielä palkinnoksi maistaa ihanaisia tuoreita herkkuja. Ja tästä toinenkin äiti kiitteli.

Mutta kuinkas sitten kävikään, tällänen herkku uunista pullahti ulos. Eikä oo mun käsialaa vaan toisen äitin. Oon niin ylpee tosta mun leipurista. Ja tää on törkeen hyvää!





Ohjeen se oli bongannu tästä blogista: Uusia tuulia. Meillä äiti käytti kauramaidon tilalla mantelimaitoa kun sitä oli jääkaapissa ja se on varmasti gluteenitonta, joten ohje näytti tältä:


GLUTEENITON BANAANILEIPÄ

3 isoa kypsää banaania
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl aitoa vaniljaa
ripaus merisuolaa
2 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
3 kananmunaa
0,5 dl neitsytkookosöljyä
3 rkl hunajaa
1 dl mantelimaitoa
2,5 dl gluteenitonta kaurajauhoa
2,5 dl tattarijauhoa


1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Survo kolme banaania suuressa kulhossa sauvasekoittimella. Lisää joukkoon kaikki mausteet ja sekoita hyvin.

2. Sulata kookosöljy, sekoita se banaanien joukkoon ja lisää myös kaikki muut ainekset. Sekoita hyvin. 
3. Voitele leipävuoka kevyesti kookosöljyllä ja kaada taikina vuokaan. Leikkaa yksi banaani kahtia, niin että saat kaksi pitkulaa banaaninpuolikasta. Asettele ne leivän päälle.
4. Paista  40-50 minuuttia, kunnes leipä on saanut kullanruskean värin. Valmis leipä kannattaa säilyttää jääkaapissa. 



Tätä meillä tullaan tekemään uudestaankin. Saatan taas myöhemmin sovellella ohjetta vielä lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti